Busfabriken byter namn till Funplays

Efter över 15 år som Busfabriken, med 13 lekland i tre länder, byter nu den expanderande koncernen namn till Funplays. Förutom namnbytet sker en konceptförändring; från att ha varit en plats för bus för de yngsta, till att bli ett inspirerande aktivitetscenter för hela familjen. 

Det går bra för Busfabriken som sedan starten 2006 har blivit ett av Nordens största leklandskoncerner med 13 center i Sverige, Danmark och Norge, 400 anställda och en miljon besökare per år. Nu byter Busfabriken namn till Funplays och passar då även på att ändra formspråk och bli ett och samma varumärke gentemot besökare och medarbetare, eftersom bolaget inom kort också planerar att expandera utanför Norden.  

– Vi vill samla alla våra center under ett och samma namn och skapa en starkare gemenskap för att kunna bli ännu bättre, för ännu fler, säger VD Claus Skovfoged. 

– Funplays drivkraft är att få människor i alla åldrar att röra på sig, ha kul och våga utmana sig själva. För vad är bättre än att känna pulsen i halsgropen och hjärtat bulta i magen av att röra på sig och ha kul tillsammans med familj och vänner? Det är lätt att glömma rörelsens kraft när vi sitter bakom våra skärmar, fortsätter Skovfoged.

Norsk byrå fick prestigefyllda uppdraget
Den 9 mars sker namnbytet och den utseendemässiga förändringen på de svenska aktivitetscentren, och under de efterföljande veckorna sker samma förvandling i Danmark och Norge. För det nya formspråket och tonaliteten står den norska byrån Superblaise, som fick uppdraget efter hård konkurrens med ett flertal nordiska byråer. Skovfoged är mycket nöjd med resultatet.

– Superblaise har fångat vår identitet perfekt med sitt lekfulla och flexibla formspråk, den humoristiska tonaliteten och lite kaxiga attityden. Hos oss på Funplays ska alla må bra, ha kul och få mod att utvecklas, både som besökare och medarbetare. Känslan ska kunna sammanfattas med ett enda ord: Funtastic!

Om Busfabriken/Funplays
Busfabriken öppnade sitt första lekland 2006 och finns numera på 13 orter i Sverige, Danmark och Norge. Claus Skovfoged tillträdde rollen som VD på Busfabriken sedan januari 2022, efter att ha varit chef på Espresso House Danmark sedan 2019.

9 mars byter Busfabriken namn till samma för alla länder och går från att vara ett lekland till att bli ett aktivitetscenter för hela familjen.

24 mars öppnar Funplays Nordens största aktivitetscenter i Hyllinge utanför Helsingborg.

Funplays har familjeaktivitetscenter i Ballerup, Kokkedal, Billingstad, Oslo, Sarpsborg, Skien, Vestby, Malmö, Karlskrona, Norrköping, Trestad, Uppsala och snart Nordens största center i Hyllinge.

 

Presskontakt

Claus Skovfoged
CEO
[email protected]
+45 41 82 00 00

Om oss

Funplays är en leklandskoncern, med aktiviteter för hela familjen. Bolaget finns på 13 orter i Danmark, Sverige och Norge, har 400 anställda och över 1 miljon besökare per år. Våren 2023 öppnar Funplays Nordens största aktivitetscentrum i Hyllinge utanför Helsingborg.

Följ Funplays

Skriv in din e-post och namn för att få nyheter från Funplays.

Genom att välja att följa nyhetsrummet kommer dina personuppgifter behandlas av ägaren till nyhetsrummet. Du kommer periodvis att få nyheter som avsändaren bedömer vara av intresse för dig skickat till din e-post. Du kan när som helst avsluta prenumerationen på dessa meddelanden. För mer information, vänligen läs vår Integritetspolicy.